Peste 75% dintre români cumpără parfumuri de Black Friday

Parfumuri pentru femei

Aceasta este perioada în care brandurile cu notorietate își prezintă produsele la prețuri mai mult decât accesibile, provocând o fereastră de oportunitate pentru publicul care apreciază esențele fine.

Apele de parfum și de toaletă din colecțiile Tom Ford, Carolina Herrera, Chanel sau Christian Dior ce au fost admirate din vitrinele magazinelor sunt, de Black Friday, disponibile publicului larg, în urma aplicării unor discount-uri de până la 70%. Reducerile se aplică atât parfumurilor pentru damă, cât și celor dedicate publicului masculin, astfel că majoritatea produselor sunt fie oferite drept cadou, fie sunt achiziționate în avans pentru sezonul sărbătorilor.

De Black Friday, publicul feminin triplează vânzările la parfumuri originale

Comportamentul de consum al publicului feminin este stipulat de numeroase studii de marketing ce au scos la lumină magnetismul pe care un site de parfumuri ieftine de damă îl poate avea asupra acestora. 

La întrebări precum „Aștepți Black Friday pentru a-ți cumpăra un parfum de damă la preț redus?” și „Crezi că un site de parfumuri aplică discount-uri mai mari față de magazine?” răspunsurile colectate au scos în evidență preferința publicului feminin pentru site-urile de parfumuri unde prețurile sunt vizibil mai mici decât cele practicate în magazinele fizice.

Cele mai mari discount-uri sunt la categoria parfumuri

În retail, comisioanele și reducerile sunt aplicate în funcție de deal-urile încheiate între provideri și magazinul partener.

De ce brandurile convin în a-și prezenta parfumurile la prețuri reduse?

Pentru că această categorie de produse este extrem de vânată în această perioadă, mai mult decât în orice alt moment al anului. Spre exemplu, dacă în plin sezon, un parfum Hermes putea fi achiziționat la prețul de peste 600 Ron, de Black Friday, în urma unui discount de -46%, prețul său scade la puțin peste 300 Ron.

Multe alte branduri aplică astfel de reduceri, însă o certitudine este faptul că un site de parfumuri originale va propune prețuri reduse față de un o reprezentanță. Spre deosebire de categoria parfumuri, cele pentru casă, bricolaj sau petshop înregistrează reduceri de până la -26%, în timp ce produsele din categoria Laptop – Telefoane au reduceri sub -10% (între 6% – 9%).

Cât de autentice sunt aceste parfumuri ieftine de damă?

Calitatea unui parfum de damă original nu este influențată de prețul redus.

Discount-ul se aplică în funcție de deal-ul încheiat între magazinul partener și providerul în cauză, fiind vorba despre simple taxe sau comisioane. Un parfum de damă original poate fi disponibil la un preț mai mic într-un site de parfumuri grație faptului că, în acest caz, nu există costuri aferente închirierii unui spațiu. De aceea, doamnele și domnii își pot achiziționa parfumuri la prețuri vizibil reduse față de cele disponibile în vitrinele magazinelor fizice.

Suntem în plin Black Friday iar acum este perioada în care magazinele online își triplează, aproape, profitul. Totuși, nu toate categoriile sunt vizate de reduceri însemnate.

În timp ce cosmeticele și parfumurile rămân în topul categoriilor ce antrenează vânzările în această perioada, categoriile pentru casă și device-urile se bucură de reduceri mai mici, de până în 10%. Exemplarele care poartă amprenta brandurilor de calibrul Christian Dior, Nina Ricci, Carolina Herrera sau Chanel pot fi găsite la prețuri bune în această perioadă.

Altele asemănătoare:

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *